Ektemannen krevde å bli gravlagt med ALLE pengene sine. Det enken gjorde? GENIALT!

Ektemannen hadde jobbet hele sitt liv, og spart og spinket hvert øre. På grunn av dette hadde kona måttet unnvære mye, fordi han var rett og slett grådig, og ville ikke dele så mye som et rødt øre av sine hardt opptjente penger. Han stolte heller ikke på banker, så han oppbevarte alt i kontanter hjemme. Han mente også, siden det var HAN som hadde tjent pengene, så skulle de være med han i graven. Rett før han døde, sa han: «Hør her, når jeg dør, så vil jeg at du tar alle pengene mine, og legger i kisten min.»

Hans kone var en ærlig kvinne, og dette visste han godt, så han var sikker på at hun ville holde sitt ord den dagen han døde og skulle begraves, og legge alle pengene i kisten hans.
w1
Mannen døde, og like før begravelsen klekket enken ut en plan. Men siden hun var en ærlig kvinne, var det viktig at hun holdt det hun hadde lovet. Det hun gjorde var GENIALT!
w2
Under begravelsen, satt enken på fremste benk, kledd i svart. Hun hadde en skoboks på fanget.
Ved siden av henne satt Astrid, som var hennes beste venn. Den døde ektemannen lå i åpen kiste.
Når seremonien var ferdig, ropte hun: «Vent litt!«, gikk opp til kisten med skoesken, og la den i kisten. Så ble kisten stengt, og bært ut.
1s
Så sier Astrid, hennes beste venn: «Jeg håper virkelig du ikke var dum nok til å legge alle de pengene hans i den kisten?»

Da svarte enken: «Jo, det gjorde jeg, jeg er en ærlig kvinne, og jeg kan ikke lyve. Jeg lovte ham det, og det løftet holdt jeg.»
w3
«Mener du virkelig å fortelle meg at du la ALLE pengene i den kisten», spurte Astrid?

«Javisst», svarte enken. «Jeg samlet alle pengene, satte de inn på kontoen min, så skrev jeg ut en sjekk for hele beløpet og la i den skoboksen!»

DEL gjerne om du likte denne historien!

RELATED ARTICLES

LEAVE A COMMENT