Heitätkö pois tarkastuskorttisi lennon jälkeen? Luettuasi tämän et ikinä enää tee niin.

Passi on yksi kahdesta pakollisesta asiasta, jotka tarvitset mukaan lennolle. Toinen on tarkastuskortti. Vaikka tarkastuskortti on nykyään mahdollista saada puhelimeenkin, monet tulostavat kuitenkin varmuuden vuoksi paperisenkin tarkastuskortin. Ja kaikki jotka ovat joskus lentäneet tietävät, että tarkastuskortti on tärkeää pitää tallella.
Mutta useimmat eivät tiedä, että kortti pitäisi pitää tallella myös lennon jälkeen. Jotkut meistä jättävät sen koneeseen, toiset taas heittävät sen roskikseen, mutta varmin tapa on ottaa se mukaansa kotiin ja heittää se vasta siellä pois.

Syy piilee siinä, että tarkastuskortti sisältä arkaluonteista tietoa sen viivakoodissa tai QR-koodissa. Kuka tahansa henkilö joka omistaa älypuhelimen voi lukea koodista tietoja sinusta, niin kuin esimerkiksi nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, lentotietosi tai muita tietoja joita voi väärinkäyttää. Koodin voi myös lukea puhelimen näytöstä, joten älä ikinä julkaise kuvaa tarkastuskortistasi sosiaalisessa mediassa.

Emme todellakaan tienneet, että tarkastuskortista voi saada kaikki nämä tiedot, mutta olemme iloisia, että saimme tietää nyt. Katso video alta ja jaa ystävillesi, jotta tämä tärkeä tieto leviää!

RELATED ARTICLES

LEAVE A COMMENT