Stugan har utsetts till det bästa pensionärshemmet. När vi ser insidan förstår vi varför!

När arkitekten Jon Nystrom närmade sig pensionen visste han att det var dags att förverkliga en karriärslång dröm – han skulle designa sitt drömhus tillsammans med sin fru Nancy. Nystrom berättar att han velat bygga sitt drömhus sedan han blev arkitekt på 80-talet, och drygt 30 år senare var det äntligen dags.

Men både Jon och hans fru insåg att de inte skulle bli yngre, och ville därför att huset skulle vara väl anpassat för pensionärer. Det lilla huset har därför alla faciliteter som en pensionär kan tänkas behöva – två sovrum, två badrum, ett kök, en kamin, en pool, ett spa och till och med en liten lägenhet för eventuell framtida vårdpersonal.

Huset har också högt i tak för att göra utrymmet luftigt, och Nancy berättar att huset känns levande och ”andas”. Den rustika känslan är genomgående i hemmet, och genomsyras av varma och naturliga färger som skapar en lugn atmosfär. Huset är designat med fokus på långsiktig levnad, hållbarhet och byggt med material som bara kräver låg underhållning, vilket gör det till ett idealt hem att åldras i med stil och komfort.

Paret Nystroms hus har inte bara imponerat på oss, utan också på tidskriften FineHomebuilding. År 2013 fick huset nämligen ta emot pris för ”Best Retirement Home” vid FineHomebuilding Houses Awards. Vem skulle inte vilja bo här?
RELATED ARTICLES

LEAVE A COMMENT