Norjalainen koulu kielsi puhelimien käytön koulupäivien aikana

Candy Crush Sagan pelaaminen, tekstaaminen, ja puhelimessa puhuminen ovat sallittuja ajanvietteitä kotona, koulu päätti. Oppilaskunta ja koulu tekivät päätöksen yhdessä. Puhelimia ei saa käyttää luokissa, käytävillä, eikä koulun pihalla. Sen sijaan, oppilaat siis jättävät laitteensa luokassa olevaan “hotelliin”, ja ottavat ne sieltä mukaansa vasta kotiin lähtiessään.

Norjalaisen koulun jokaisessa luokkahuoneessa on puinen hyllykkö, johon oppilaat laittavat puhelimensa joka aamu. Aiemmin lähes kaikki oppilaat käyttivät kaikki välitunnit puhelimiaan räpläten. Se vei lasten kaiken huomion.

– Nyt heidän on pikku pakko puhua toisilleen. Tämä on oikeastaan pelkästään positiivista. Oppilaat kritisoivat päätöstä aluksi, mutta tämä on toiminut yllättävänkin hyvin, opettaja Mari Halde Andersson kommentoi norjalaiselle Dagbladet-lehdelle.

“Hotelli” on tavallinen puinen laatikko, jossa kullekin kännykälle on oma lokero.

– Oppilaille on tärkeää, että heidän puhelimensa ovat turvassa ja tallessa, koulun rehtori Anne Marie Stokkedal sanoo.

– Minulla on sellainen vaikutelma, että monista oppilaista on rentouttavaa olla kirjautumatta sosiaaliseen mediaan koko ajan.

Kännykkähotellit ovat itse asiassa käytössä monissa norjalaisissa kouluissa. Oppilaskunnan mukaan monet oppilaat olivat skeptisiä aluksi, mutta ovat muuttaneet mieltään.

– Nyt meillä on aikaa toisillemme, joten useimmat meistä suhtautuvat kännykkäkieltoon positiivisesti.

Tuhannet vanhemmat ovat myös kiitelleet koulujen kännykkäkieltoja. Heidän mielestään idea on todella hyvä. Jos olet samaa mieltä ja jos haluaisit nähdä jotakin samanlaista Suomessakin, jaa tämä tarina sanan levittämiseksi.

Jaa tämä artikkeli Facebookissa, jos koulun idea on mielestäsi nerokas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A COMMENT

  1. Robert says:

    Who ever wrote this, had no real idea of this time period. Guessing about things when dealing with people who lived during the time period in question, makes the writer look stupid. Rather than make up what you thing, go to someone who experienced what you want to write about and get facts straight. As an example the big yellow thing in the article is not a camper. It’s a House Trailer! And millions of people lived in these year round. True many of them could be pulled by an automobile, but that is because automobiles were much bigger back then. My family lived in several different ones for about 15 years and we got along just fine.